როგორ დავანთოთ სამწვადე ცეცხლი მაყალში, ასანთის გარეშე

ადრე თუ გვიან, ეს აღშფოთება მთელს მსოფლიოში დასრულდება და სუფთა სინდისით შევძლებთ ბუნებაში ან აგარაკზე წასვლას. ალბათ, ასეთ სიტუაციაში თანამოქალაქეების უმეტესობა უარს არ იტყოდა გრილზე შემწვარ ხორცზე ან თევზზე. ამ დიდებული მოვლენის მოლოდინით, გვსურს ვისაუბროთ ნაკვერცხლის გაღვივების ერთ ეშმაკურ მეთოდზე, რომელიც არ საჭიროებს სანთებელას ან ქაღალდს.

რაზე არ არის წამსვლელი ადამიანი, რომ მაყალში ნაკვერცხლის გაღვივება შეძლოს. თუმცა, მრავალი თანამოქალაქე, როგორც პრაქტიკა აჩვენებს, “ველოსიპედს გამოიგონებს” იქ, სადაც ამის გაკეთება საერთოდ არ არის საჭირო. სინამდვილეში, საკმარისია მხოლოდ ძველი და კარგად ნაცადი “პიონერული” მეთოდი გამოიყენოთ. მისი განხორციელებისთვის, თქვენ დაგჭირდებათ ასანთის კუთი, მშრალი ხის ნაფოტები და ნაკვერცხალი მაყალისთვის.

მაშ ასე, მიუახლოვდით მაყალს და პატარა ბუდეში ცენტრში ხმელი ნაფოტები ჩაალაგეთ. ამის შემდეგ დაუყოვნებლივ აიღეთ რამდენიმე ასანთი, თანდმიმდევრულად აანთეთ ისინი და შეეცადეთ ამ “ბუდის” სხვადასხვა ადგილებში მოისროლოთ ისინი. ყველაფერი მაქსიმალურად სწრაფად უნდა გაკეთდეს, რათა ნაფოტებმა მეტ-ნაკლებად თანაბრად დაიწყოს წვა. როგორც კი ცეცხლი აალებას დაიწყებს და კვამლს ამოუშვებს, საჭიროა აიღოთ ორი ნაკვერცხალი მაყალისთვის (ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად დიდი იყო ხის ნაფოტების ჭურჭელი) და ისინი ზემოდან უნდა დაადოთ ისე, რომ ქვანახშირებმა მთლიანად დაფაროს აალების ადგილი.

ახლა კი დაელოდეთ, სანამ გადმოლაგებული ქვანახშირი წვას დაიწყებს. ისინი უნდა გაწითლდეს და სიმხურვალის გამოყოფა უნდა დაიწყოს. როგორც კი ეს მოხდება, შეგიძლიათ დააყაროთ დანარჩენი ქვანახშირი. თუმცა, ეს ფრთხილად და აუჩქარებლად უნდა გაკეთდეს, რათა უკვე გავარვარებული ნაკვერცხლები არ ჩაქვრეს. უმჯობესია, ტომრიდან მუჭებით ამოიღოთ ქვანახშირი და თანდათანობით დაალაგოთ ისინი მაყალზე. ეს სასურველია დაიწყოთ აალების ადგილიდან და სპირალისკენ წახვიდეთ. თუ ქვანახშირებზე დიდი ნაჭრები დაეცემა, რეკომენდებულია, რომ ისინი წინასწარ რამდენიმე პატარა ნაწილად გაიყოს. არაფრის შერევა არ არის საჭირო.

აი, სულ ეს არის. ახლა ისღა დაგრჩენიათ, დაელოდოთ 10-20 წუთით და ყველა ქვანახშირი გრილზე ცენტრიდან თანაბრად დაიწყებს გაცხელებას. ამ დროის განმავლობაში, შეგიძლიათ მწვადები შამფურზე წამოაცვათ. მგონი დროა ხორცი შეწვათ!