შეცდომები, რომლებიც ტაფებსა და ქვაბებს აფუჭებს

კეფალის ტაფა ყველა სამზარეულოს აუცილებელი ატრიბუტია. მსგავსი ზედაპირის მქონე ჭურჭელი ზეთს ადეკვატურად იწოვს. მას არ ეშინია აგრესიული მჟავების. შეგიძლიათ მაცივარშიც კი შეინახოთ. დღეს გაგიმხელთ როგორ მოუაროთ მას, რომ წლები გაგიძლოთ.

ტაფის მოვლა ორ მნიშვნელოვან პუნქტად იყოფა: საჭმლის მომზადება და მისი გაწმენდა. მას შემდეგ, რაც ტაფას შეიძენთ, ყველანაირი შეფუთვა და სტიკერი უნდა მოხსნათ მწარმოებლისგან. შემდეგ, თბილ წყალში გარეცხოთ. შეგიძლიათ დაასხათ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი პირველ გამოყენებამდე.

პირველი წესი, რაც უნდა დაიმახსოვროთ მდგომარეობს იმაში, რომ არასდროს უნდა გააცხელოთ ის პროდუქტების ან სიტხის გარეშე. კეფალს ეშინია გადახურების და ამის გამო ფუჭდება. ეცადეთ არ გამოიყენოთ მაქსიმალური ცეცხლი მომზადებისას.

ნუ გამოიყენებთ რკინის ჩანგლებს და დანებს. ნუ ხართ ზარმაცი, ნუ მიირთმევთ პირდაპირ ტაფიდან!

ერთ-ერთი გავრცელებული შეცდომა, რომელსაც პრაქტიკულად ყველა დიასახლისი უშვებს, მდგომარეობს იმაში, რომ კერძის მომზადების შემდეგ, მაშინვე რეცხავენ მას. ან უფრო უარესი, ათავსებენ ცხელ ტაფას ცივი წყლის ქვეშ. მსგავსი მიდგომა მის დეფორმაციას და იმ საკვების ხარისხის გაფუჭებას იწვევს, რომელიც მასში მზადდება.

კეფალს ტემპერატურის უეცარი ცვლილებები არ უყვარს. ხდება ხოლმე, რომ დიასახლისებს ეს ეპარებათ. ტაფის ძირი ფუჭდება, კერძი ნაწილობრივ დაზიანებული, ნაწილობრივ შეუმწვარია.

აუცილებლად დაელოდეთ, რომ ტაფა გაცივდეს და შემდეგ გაწმინდეთ. არ გამოიყენოთ ისეთი სარეცხი საშუალებები, როგორებიცაა სოდა ან ფხვნილი. ღრუბელი რბილი არჩიეთ.