ძნელი იქნება ისეთი ადამიანის პოვნა, რომელიც უარს იტყვის გრილზე შემწვარ თევზზე! ყველას უყვარს ჭამა, ხოლო შებრაწული თევზის კანისა და ხორცის გრილიდან აგლეჯვა არავის სიამოვნებს. იმისათვის, რომ გემრიელი კერძები მოამზადოთ და შემდეგ ღრუბლით ხეხვა არ მოგიწიოთ, უნდა მიიღოთ გარკვეული ზომები, რათა გრილზე თევზი არ მიეკროს.

იმისთვის, რომ თევზის შეწვისას ყველაფერი სწორად განხორციელდეს, როგორი უცნაურიც არ უნდა იყოს, აუცილებელია ზეთის გამოყენება. ამასთან, სინამდვილეში, ყველაფერი არც ისე მარტივი და აშკარაა, როგორც ეს ერთი შეხედვით შეიძლება ჩანდეს. ასე რომ, სანამ თევზის შეწვას დაიწყებთ, იგი სათანადოდ უნდა მომზადდეს. აუცილებელია, რომ თითოეული თევზი ფრთხილად გაამშრალოთ ქაღალდის პირსახოცით, სანამ გრილზე მოათავსებთ.

ამის შემდეგ აუცილებელია არა მხოლოდ თევზი, არამედ თვითონ გრილი გაპოხოთ (უმეტეს შემთხვევაში, ამ უკანასკნელს არავინ აკეთებს) და შესაძლებელია სხვა ვარიანტებიც. მაგალითად, ბევრი შინა მზარეული გვთავაზობს ჩვეულებრივი მზესუმზირის ზეთის გამოყენებას. სხვები კი მაიონეზის გამოყენებას გვირჩევენ. ამასთან, პრაქტიკა გვიჩვენებს, რომ მხოლოდ ორივე საშუალების ერთდროულად გამოყენება მოგვცემს საშუალებას მივაღწიოთ სასურველ შედეგს.

ამრიგად, შემწვარი თევზისთვის გამზადებული გრილი უნდა გაპოხოთ მზესუმზირის ზეთით, თევზი კი მაიონეზით ფრთხილად უნდა დაამუშაოთ. ამისათვის მკაცრად გირჩევთ, რომ გამოიყენოთ ყველაზე ცხიმიანი მაიონეზი, რომლის შეძენასაც მაღაზიაში შეძლებთ. კერძი მზადდება 4-5 წუთის განმავლობაში, რის შემდეგაც თქვენ უნდა მოაშოროთ ცეცხლიდან და გრილიდან. შემდეგ აუცილებელია გადააბრუნოთ თევზი, უკან დააბრუნოთ და გრილზე კიდევ 2-3 წუთით გააჩეროთ.

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი
გთხოვთ ჩაწერეთ თქვენი სახელი