ნორვეგიაში ბალახით დაფარული ეკო-სასტუმრო “გამოჩნდა” – თქვენ გადაწყვიტეთ, ჩანს თუ არა

ნორვეგიაში გამოჩნდა უნიკალური სასტუმრო კომპლექსი Øyna Cultural Landscape, რომელიც შესაძლოა იქცეს იდეალურ არჩევანად ეკო-ტურიზმის მოყვარულთათვის, რომლებიც ბუნების წიაღში დასვენებას ამჯობინებენ, თუმცა კომფორტისა და სიმყუდროვის შეზღუდვას არ ცდილობენ. მისი რესპექტაბელური ნომრები თითქოს მიწიდან ამოდის, დაფარულია ბალახების მწვანე ხალიჩით. სასტუმროს კომპლექსის ასეთი უჩვეულო ადგილმდებარეობა აძლიერებს შთაბეჭდილებას, რომ ფიორდ ტრონდჰეიმის ულამაზეს ადგილას იმყოფებით, რომელიც ერთი შეხედვით სასტუმროს ყველა ოთახიდან ჩანს.

სასიხარულო ცნობა მათთვის, ვინც ოცნებობს მოდური სასტუმროს კომფორტსა და ფუფუნებაზე უარის თქმის გარეშე ცივილიზაციისგან შორს, მყუდრო ადგილას დასვენებაზე. ნორვეგიაში გამოჩნდა Øyna Cultural Landscape Hotel, რომელიც საიმედოდ შეინიღბა მთიან სკანდინავიურ პეიზაჟში.

კომფორტული ოთახების ასეთი მოულოდნელი დანერგვა შეიმუშავეს არქიტექტურული კომპანიის Green Advisers AS-ის სპეციალისტებმა Øyna Cultural Landscape-ის მფლობელების – საკშაუგების ოჯახის დაკვეთით, რომელთაც სურდათ ამ გზით ხაზი გაესვათ ფიორდ ტრონხეიმთან და ნორვეგიის ზღვის შთამბეჭდავ ყურესთან კავშირზე. უფრო მეტიც, ამ გორაზე მათ უკვე აქვთ შესანიშნავი რესტორანი Øynaparken საბანკეტო დარბაზით და საკონფერენციო დარბაზით, სადაც ხშირად იმართება იუბილეები, დღესასწაულები, კორპორატიული საღამოები და საქმიანი შეხვედრები.

ჩვენი რედაქტორების თქმით, სასტუმრო საოჯახო ბიზნესის გაფართოების ფარგლებში შეიქმნა, რადგან ყველა ამ ღონისძიების შემდეგ ღამის გათევაზე მოთხოვნა გაჩნდა. ახალი მშენებლობა, რომელიც დასრულდა 2020 წლის ზაფხულში, გულისხმობდა ერთდროულად 18 სასტუმროს ლუქსის ორგანიზებას. თვალწარმტაცი ლანდშაფტისათვის ხაზის გასმის მიზნით არქიტექტორებმა ნაწილობრივ გააერთიანეს სასტუმრო კომპლექსი არსებულ ფერდობში და შემდეგ დაფარეს იგი ბალახოვანი “სახურავით”, რათა იგი მწვანე გარემოში მაქსიმალურად შერწყმულიყო.

რამდენადაც რესტორანი სასტუმროს კონცეპტუალური წერტილია, სტუმრებისთვის ძალზედ მნიშვნელოვანი იყო პანორამული ხედების შენარჩუნება, ამიტომაც რესტორანი, დასასვენებელი ზონები და საკონფერენციო დარბაზი გორაკის მწვერვალზე დარჩა, ხოლო სასტუმროს ოთახები ფერდობის ქვედა დონეზე მდებარეობს. იმისათვის, რათა ოთახებიდან რესტორანში ან საკონფერენციო დარბაზში მოხვდნენ, სტუმრებმა უნდა გაიარონ უჩვეულო დერეფანი, რომელიც მიწისქვეშა მიემართება, შემდეგ კი ლიფტის გამოყენება უწევთ, რომელიც გორაკის მწვერვალზე აიყვანთ.

კონსტრუქციული თავისებურებები: თითოეული მიწის კონსტრუქცია დამზადებულია ბეტონისგან, თუმცა კონსულური მოდულები, რომლებშიც ორი ნომერია განთავსებული, ნატურალური ხისგანაა დამზადებული და მუქი ფერისაა, რაც ჰარმონიულ კონტრასტს ქმნის გარემოსთან. თუმცა ოთახების ინტერიერში მსუბუქი და მუქი ხის მაღალხარისხიანი პანელები ბეტონის კონსტრუქციებთან ერთად მონაცვლეობენ. მიუხედავად იმისა, რომ ასეთი კომბინაცია ქმნის მკვეთრ კონტრასტს, ინტერიერი საკმაოდ ელეგანტური და საინტერესოა.

თითოეული ოთახიდან ფიორდ ტრონჰეიმისა და ნორვეგიის ზღვის დაუვიწყარი ხედების უზრუნველსაყოფად, სასტუმროს ნომრებს გააჩნიათ რადიალური განლაგება და უზარმაზარი იატაკიდან ჭერამდე ფანჯრები და სრიალა მინის კარი აივანზე გასასვლელით. ეს შეუძლებელია არ მოეწონოთ ქალაქის ხმაურისაგან დასვენების მოსურნე სტუმრებს, მით უმეტეს, რომ თითოეულ ოთახში ყველა პირობაა კომფორტული დასვენებისთვის: საძინებელი ოთახი ორმაგი საწოლით, აბაზანა და პატარა მისაღები ოთახი. იმისათვის, რათა სტუმრები დასვენებით წლის ნებისმიერ დროს დატკბნენ, ოთახები აღჭურვილია კონდიციონერით და თბილი იატაკებით.