დღეისათვის სამზარეულოში თითქმის ყველას აქვს უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული ჭურჭელი. იგი თანდათან ანაცვლებს ალუმინის, თუჯისა და მომინანქრებულსაც კი, რომელთაც არც ისე დიდი ხნის წინ ყველა გამოიყენებდა. თუმცა უჟანგავ ფოლადს აქვს ერთი მინუსი. ეს ჭურჭელი ხშირად უნდა გაიწმინდოს. და თუ კერძი ჯერ კიდევ მომზადების დროს იწვება, მაშინ მისი გაპრიალება ადვილი როდია. თუმცა პროცესი შესაძლოა გამარტივდეს ხელნაკეთი საწმენდი პასტის გამოყენებით.

ამ სასწაული საშუალების მოსამზადებლად საჭიროა მხოლოდ რამდენიმე მარტივი ინგრედიენტი. ეს ინგრედიენტები ბევრად უფრო იაფია, ვიდრე საწმენდი საშუალებები, რომლებიც მაღაზიებში საყოფაცხოვრებო ქიმიკატების განყოფილებებში იყიდება.

ასევე არსებობს ვარიანტი GOI პასტის გამოყენებით, რომლის საშუალებითაც დროდადრო შეგიძლიათ გააპრიალოთ სამზარეულოს ჭურჭელი. უბრალოდ იგი ყველას როდი აქვს და ყველასთვის შესაფერისი როდია, როგორც საწმენდი საშუალება.

რაც შეეხება ხელნაკეთ საწმენდ პასტას, უნდა აიღოთ: 1 ჩაის კოვზი ჩვეულებრივი გლიცერინი, რომლის შეძენაც აფთიაქშია შესაძლებელი, 2 ჩაის კოვზი ნებისმიერი თხევადი საპონი და 2 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა (ჩვეულებრივი საცხობი სოდაც გამოდგება).

ყველა ინგრედიენტი კარგად ერევა. მომზადებული პასტა ხელსახოცით უნდა დაიტანოთ ტაფაში. ამის შემდეგ იგი უნდა გარეცხოთ წყლით და კვლავ გააპრიალოთ ხელსახოცით. შედეგად, ნებისმიერი ლაქა ამოღებულ იქნება ზედაპირიდან. უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელი ისევ ახალივითაა.