მაცივრის წმენდის უმარტივესი და უსწრაფესი მეთოდები

საბჭოთა მაცივრები, როგორებიცაა ZIL, Mir, Moscow, Biryusa და სხვა მოდელები, არ გამოირჩეოდნენ ენერგიის განსაკუთრებული დაზოგვით და უამრავი სხვა უარყოფითი მხარეც ჰქონდათ. მიუხედავად იმისა, რომ დადებითი მხარეც ჰქონდათ – თითქმის იდეალურად ყინავდნენ პროდუქტს. ვისაც ეს მოდელები ახსოვს, ხვდება, რომ რამდენიმე ძირითადი ნაკლი ნამდვილად არსებობდა. უპირველეს ყოვლისა, ეს იყო მოქმედების დროს გამოცემული ძლიერი ხმები. ასეთ მაცივრებში ბევრ საკვებს ვერ შეინახავდით, ყინული საყინულეებს ძალიან სწრაფად ეკრობოდა და ხშირად შეინიშნებოდა უსიამოვნო სუნი. ყინულისა და უცხო სუნის სწრაფმა ფორმირებიდან გამომდინარე საჭირო ხდებოდა დანადგარის შესაშური რეგულარობით გამორთვა, რათა გალღობილიყო და საფუძვლიანად გარეცხილიყო.

თანამედროვე ტექნოლოგია რადიკალურად განსხვავდება მისი წინამორბედებისგან. დღეს თითქმის ყველა პროდუქტი აღჭურვილია “Know Frost” სისტემით, რომლის წყალობითაც საჭირო აღარ ხდება მაცივრების გალღობა.

ხოლო შესანიშნავი ვენტილაცია სრულიად გამორიცხავს უსიამოვნო სუნის წარმოქმნას შიგნით. სხვა პრობლემებიც თითქმის აღმოფხვრილია – ტექნიკა თითქმის ჩუმად მუშაობს, მთავარი და გაყინვის კამერების ტევადობა შესანიშნავია.

ბუნებრივია, რაც არ უნდა იდეალურ მოდელს ფლობდეთ, შეუძლებელია სტანდარტული ტიპის დაბინძურების თავიდან აცილება. დროთა განმავლობაში მინის თაროებზე ჩნდება ლაქები, ჭურჭლის კვალი ანდაც ზედაპირზე შემთხვევით ხვდება სხვადასხვა სითხის წვეთები.

პრინციპში, პრობლემა ამაში არცაა. თანამედროვე სარეცხი საშუალებები სწრაფად უმკლავდებიან აღნიშნულ დავალებას, თუმცა სავსებით დასაშვებია ამ პროცესის ნაკლებად ხშირად განხორციელება, რაც იმას ნიშნავს, რომ დროის დაზოგვაც შესაძლებელი იქნება.

მარტივი რჩევა მაცივრის თაროების სისუფთავის შენარჩუნებისთვის

დასაწყისისთვის თარო უნდა გამოიღოთ, გარეცხოთ ჩვეულებრივი ჭურჭლის სარეცხი საშუალებით და გაამშრალოთ პირსახოცით. ამის შემდეგ უნდა აიღოთ პოლიეთილენის ფირი. მწარმოებელს მნიშვნელობა არ აქვს. ყველა თითქმის იგივეა, განსხვავება მხოლოდ ფასშია.

ფირი უნდა გამოიყენოთ თაროს ზედა ნაწილზე მთელ სიგრძესა და სიგანეზე. მისი კიდეები ოდნავ უნდა დახიოთ მოხერხებულობისთვის. შემდგომ თარო თავის ადგილზე უნდა დააბრუნოთ და მაცივარი ჩართოთ. ჭუჭყის გაჩენის შემთხვევაში საკმარისია უბრალოდ შეცვალოთ ფირის საფარი.

თხელი და სრულიად გამჭვირვალე ფირი დიდად არც ჩანს, ამიტომაც იგი მაცივრის შიდა ნაწილის გარე მაჩვენებლებზე ზეგავლენას ვერც მოახდენს. აღნიშნული პროცესი სწრაფი, მარტივი და მოსახერხებელია.