10 კულინარიული მოწყობილობა, რომელთა გამოყენება სამზარეულოში თავს ქალღმერთად გაგრძნობინებთ

თანამედროვე მწარმოებლები ყველაფერს აკეთებენ იმისათვის, რომ სამზარეულოში ყოფნა მაქსიმალურად კომფორტული გახდეს, ხოლო მომზადება მარტივად და სწრაფად წარიმართოს. ამის კიდევ ერთი დასტურია გაჯეტების ჩამონათვალი, რომელიც წარმოდგენილია ჩვენი რედაქციის სტატიაში. თითოეული წარმოდგენილი მოწყობილობა დაგეხმარებათ შექმნათ რესტორანზე არანაკლები შედევრები და ასევე საშუალებას მოგცემთ მთელი გულით შეიყვაროთ კულინარია.

1. საზომი კოვზი ეკრანით

“ჭკვიანი” მოწყობილობა გულმოდგინე მზარეულებისთვის ნამდვილი მისწრებაა, განსაკუთრებით მათთვის, ვისაც უყვართ საკონდიტრო ხელოვნება. იგი უზრუნველყოფს საკვების დოზების მაქსიმალურ სიზუსტეს და, შესაბამისად, ელექტრონულ სასწორებსა და ზომებიან ჭიქებს თამამად ჩაანაცვლებს. კოვზის დახმარებით შეგიძლიათ აწონოთ ნებისმიერი სახის საკვები: ფქვილი, შაქარი, მარილი, კარაქი, რძე, ნაღები და ა.შ. მაქსიმალური წონა, რომელიც კოვზმა შეიძლება აჩვენოს, არის 300 გრამი, რაც საკმაოდ შთამბეჭდავი მაჩვენებელია. გაჯეტში ნაჩვენებია წონის საზომი გრამი, უნცია, გრანი და კარატი. კოვზზე არის შესაბამისი შკალა სითხეებისთვის – შეგიძლიათ გაზომოთ 5-დან 30 მლ-მდე.

2. ტოსტერი

თუ ცხელი სენდვიჩების გარეშე დღე ვერ წარმოგიდგენიათ, მაშინ ტოსტერი თქვენს სამზარეულოში შეუცვლელ ადგილს დაიკავებს. მისი მთავარი უპირატესობა ისაა, რომ პური დანამატით შეიძლება ორივე მხრიდან თანაბრად შეიწვას ზეთის გამოყენების გარეშე. ასევე, არ არის საჭირო სენდვიჩის გადაბრუნება. მსგავსი გაჯეტების უმეტესობა განკუთვნილია ოთხი სენდვიჩისთვის, ანუ ერთ ცდაში შეგიძლიათ მოამზადოთ გემრიელი საუზმე მთელი ოჯახისთვის. თავად მომზადების პროცესს ორი-სამი წუთი სჭირდება, რაც დროის დიდ ეკონომიას იძლევა.

3. მულტიფუნქციური ქვაბი

მულტიქუქერი შესაძლოა ერთდროულად რამდენიმე სასარგებლო მოწყობილობის შემცვლელად იქცეს და მოამზადოს მრავალფეროვანი კერძები, ღვეზლით, ფაფით დაწყებული და დამთავრებული წვნიანით, შემწვარი კარტოფილით. ამავე დროს, თქვენი მონაწილეობა მომზადების პროცესში პრაქტიკულად არცაა საჭირო. მხოლოდ რეცეპტში მითითებული პროდუქტები უნდა მოათავსოთ მულტიქუქერის შიგნით, შეარჩიოთ საჭირო პროგრამა (“ცხობა”, “შეწვა” და ა.შ.) და შეუდგეთ თქვენს საქმეს. აპარატი დამოუკიდებლად აყენებს ტაიმერს თქვენს მიერ არჩეული პროგრამის შესაბამისად, დროის გასვლის შემდეგ კი გადადის გაცხელების რეჟიმში, ამიტომაც თქვენი საკვები ლანჩამდე ან ვახშმამდე უკვე გაცხელებული იქნება.

4. ელექტრო გრილი

კიდევ ერთი მარტივი და მრავალმხრივი სამზარეულოს მოწყობილობაა ელექტრო გრილი, რომელიც განკუთვნილია გამოსაცხობად, შესაწვავად და საკვების გასათბობად. მოწყობილობის გამოყენებით შეგიძლიათ როგორც გრილზე მოამზადოთ ხორცი, თევზი და ბოსტნეული, ასევე გაათბოთ სენდვიჩები ან გახუხოთ პური მოსამზადებელი სენდვიჩებისთვის. ელექტრო გრილს მრავალი უპირატესობა აქვს: მას აქვს არაწებოვანი საფარი, რომლის წყალობითაც საკვები შეიძლება ზეთის გარეშე შეიწვას, შეუძლია შეინარჩუნოს მოცემული ტემპერატურა, თანაბრად გაათბოს კერძი ორივე მხრიდან, რათა გადაბრუნება საჭირო აღარ იყოს.

5. საჭრელი დაფა შიდა უჯრით

ბევრ დიასახლისს ეჭვიც კი არ ეპარება, რომ მომზადებას დიდი დრო სჭირდება, არა რეცეპტის სირთულისა და მრავალეტაპობრივობის გამო, არამედ იმიტომ, რომ მუდმივად საჭიროა ნარჩენების მოშორება: ბოსტნეულიდან და ხილიდან კანის მოშორება, პროდუქტებიდან შეფუთვების მოშორება და ასე შემდეგ. პროცესის დასაჩქარებლად და თქვენი ცხოვრებას ბევრად გასამარტივებლად შეგიძლიათ შეიძინოთ საჭრელი დაფა შიდა უჯრით – სპეციალური ჭრილით, რომელშიც ყრიან კანს, გარსს და სხვა ნარჩენებს. მას შემდეგ რაც ჭურჭელში ან ტაფაში მოათავსებთ ყველა საკვებს, უჯრის გამოღება და დაცლა უკვე წამებში შეიძლება.

გთხოვთ გაითვალისწინოთ: უჯრა შეიძლება გამოყენებულ იქნას არა მხოლოდ ნარჩენებისათვის, არამედ დაჭრილი ბოსტნეულის, ხილის, ხორცისა და სხვა პროდუქტების დროებით შესანახად, რაც ძალიან მოსახერხებელია.

6. მობილური მიკროტალღური ღუმელი

თუ მიკროტალღური ღუმელი თქვენი სამზარეულოს შეუცვლელი მოწყობილობაა და წარმოდგენაც კი არ გაქვთ, თუ როგორ შეიძლება მასთან რამდენიმე დღის განმავლობაში განშორება აიტანოთ, შეგიძლიათ მოწყობილობის მობილური ვერსია შეიძინოთ. მცირე წონა და ზომა საშუალებას მოგცემთ ისარგებლოთ მიკროტალღური ღუმელით მივლინებებზე, იმოგზაუროთ. პორტატული ნივთი მინიმალურ ადგილს დაიკავებს მანქანაში, მაგრამ მოწყობილობის მთავარი უპირატესობა ისაა, რომ მას შეუძლია იმუშაოს არა მხოლოდ ელექტრო ქსელიდან, არამედ ადაპტერიდან, აკუმულატორიდანაც კი. ზოგიერთ მოდელში USB კავშირიც კი არის უზრუნველყოფილი, რომლის წყალობითაც მიკროტალღური ღუმელის დატენვა ფაუერბანკიდან შეიძლება.

7. მწვანილის შესანახი

მწვანილი მზა კერძს საოცარ არომატს აძლევს და აუმჯობესებს მის საგემოვნო თვისებებს, ამიტომ გასაკვირი არ არის, რომ დიასახლისების უმეტესობას ურჩევნია რეგულარულად იყიდოს კამა, ოხრახუში, ქინძი და სხვა მწვანილი, ან თავად მოიყვანოს იგი. თუ თქვენ პირველ კატეგორიას მიეკუთვნებით, მაშინ უნდა იცოდეთ, რომ მწვანილი დიდხანს არ “ცოცხლობს” და თუ ყიდვის შემდეგ პირველივე დღეებში არ გამოიყენება, უბრალოდ გახმება. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ პოპულარული ცხოვრებისეული ხრიკი: განათავსეთ დაქუცმაცებული პროდუქტი ყინულის ფორმებში, შეავსეთ იგი ზეთით და განათავსეთ საყინულეში. ან შეგიძლიათ შეიძინოთ ე.წ. “Herb Savor” – მოწყობილობა, რომელიც მწვანილს სიქორფეს დიდხანს უნარჩუნებს. ეს მოწყობილობა ვიზუალურად ჰგავს შუშის დიდ კოლბას: როდესაც იქ ბალახს დებთ, მათი დაჭკნობის პროცესი მნიშვნელოვნად ნელდება.

მწარმოებლის აზრით, მწვანილის საკვებად ვარგისიანობის სამი კვირით გაზრდა შეიძლება, მთავარია, დაცულ იქნეს მომზადების ყველა ეტაპი. ასე რომ, მწვანილი ყიდვის შემდეგ უნდა გარეცხოთ, გაააშროთ და მოათავსოთ კოლბაში, რომელშიც წყალი წინასწარჩაედინება. მოწყობილობა უნდა ინახებოდეს მაცივარში, საბედნიეროდ, ის დიდ ადგილს არ იკავებს. წყლის დონეც უნდა აკონტროლოთ მოწყობილობაში და დროდადრო კონტეინერში შემდგომი პორცია დაამატოთ. ეხება “Herb Savor”-ის მოვლას, ის ძალიან მარტივია – გაჯეტის გარეცხვა შესაძლებელია როგორც ხელით, ასევე ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში.

8. მარინატორი ბოსტნეულისა და ხორცისათვის

გიოცნებიათ, რომ პროდუქტის დამწნილება ჩვეულებრივზე რამდენჯერმე სწრაფად ხორციელდებოდეს? სამზარეულოს ხელსაწყოების მწარმოებლებმა შეასრულეს თქვენი სურვილი და გამოიგონეს ვაკუუმის მარინატორი, რომელიც სულ რაღაც რამდენიმე წუთში უმკლავდება მისთვის მინიჭებულ ფუნქციებს. თქვენ უბრალოდ უნდა მოჭრათ ხორცი, თევზი ან ბოსტნეული, მოამზადოთ თავად მარინადი და ყველაფერი ჩადოთ კონტეინერში. პირველ ეტაპზე, მოწყობილობა აქტიურად ტუმბავს ჰაერს, მეორე ეტაპზე იგი ინტენსიურად ურევს პროდუქტს ისე, რომ თითოეული ნაჭერი კარგად იყოს გაჯერებული მარინადით. მთელი პროცესი მაქსიმუმ 20-30 წუთს იკავებს, ხოლო ნორმალურ პირობებში ქაბაფის ხორცმა მთელი ღამით უნდა “დაისვენოს”. ერთი ულუფის ტიპიური ერთჯერადი ციკლი მხოლოდ 9 წუთია. სხვათა შორის, მარინირების შემდეგ შეგიძლიათ პროდუქტი მოწყობილობაში დატოვოთ- ის არ გაფუჭდება მაშინაც კი, თუ მაცივრის გარეთ იქნება შენახული.

9. ფორმა ნამცხვრის ფენების გასაჭრელად

აი ჩვენ ისევ ვუბრუნდებით ცხობის მოყვარულებს და მათ, ვინც თავს და ოჯახის წევრებს უგემრიელესი დესერტებით ხშირად ანებივრებს. სპეციალურად მათთვის გამოიგონეს ნამცხვრების მოჭრის ფორმა, რომელიც საშუალებას გაძლევთ გაყოთ ბეზე, რაც შეიძლება თანაბრად და ზუსტად, რაც მრავალფენიანი საკონდიტრო ნაწარმის მომზადების წინაპირობაა. ჩვეულებრივ, მოწყობილობის გვერდით ზედაპირზე განთავსებულია დანის ჭრილები, ასე რომ გამოღებისას მიიღებთ შვიდ აბსოლუტურად იდენტურ და თანაბარი სისქის “სართულს”.

ფორმის კიდევ ერთი უპირატესობა რეგულირებადი დიამეტრია, რაც საშუალებას იძლევა, რომ მოწყობილობა ტორტის სასურველ ზომებზე იყოს მორგებული.

10. მაგნიტი ცხიმის მოსაშორებლად

თუ ჯანსაღად იკვებებით ან ხშირად სარგებლობთ დიეტით, ცხიმის მოსაშორებელი მაგნიტი დაგეხმარებათ ფიგურის იდეალური მდგომარეობის შენარჩუნებაში. მისი მთავარი ამოცანა სახელწოდებიდანვე ნათელია – მოწყობილობას შეუძლია ჭურჭლის ზედაპირიდან ზედმეტი ცხიმის ”შეგროვება”. თქვენ უბრალოდ უნდა მიიტანოთ მოწყობილობა ჭურჭლამდე და უყუროთ, თუ როგორ იწყებს მავნე კალორიების მოზიდვას მაგნიტური ზედაპირი.

აპარატი გამოყენებამდე რამდენიმე საათით უნდა ჩადოთ საყინულეში, რათა დაჭერილი ცხიმი მყისიერად გასქელდეს და მიიყინოს მაგნიტზე. ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ბულიონის, ასევე გარნირების ცხიმისგან გასათავისუფლებლად. მოწყობილობის მოვლა მარტივია: უბრალოდ ონკანის ქვეშ სარეცხი საშუალებით გარეცხეთ.