რატომ უნდა დაამატოთ მარილი რეცხვის ბოლოს და ჩვეულებრივი მარილის გამოყენების კიდევ 13 გზა

ყველაზე უბრალო პროდუქტების გამოყენება სრულიად უჩვეულო გზით შეიძლება და არც მარილია გამონაკლისი. იგი აბსოლუტურად ყველა სახლშია და ჩვენ მას აქტიურად ვიყენებთ სხვადასხვა კერძების მომზადებისას. თუმცა ცოტამ თუკი იცის, რომ ეს შეუცვლელი პროდუქტი იდეალური დამხმარეა ყოველდღიურ ცხოვრებაში არსებულ სხვადასხვა სიტუაციებში.

1. ყველზე ობის არარსებობა

იმისათვის, რათა ამ პროდუქტზე ობი არ გაჩნდეს და დიდხანს ინახებოდეს მაცივარში, უნდა დაასველოთ მარლა მარილიან ხსნარში და მას შემოახვიოთ.

ზეთს მარილიც უხდება, თუმცა ამ შემთხვევაში მისი გამოყენების მიზანი განსხვავებულია. ყველამ ვიცით, რომ ზაფხულის სიცხეში, საკარაქეში მოთავსებული კარაქი მაგიდაზე ძალზედ სწრაფად დნება. ამ მცირე უსიამოვნების თავიდან აცილება შეგიძლიათ ასევე მარლის დახმარებით, რომელიც მანამდე დამარილებული წყლით იქნა დამარილებული. იგი უნდა დაახვიოთ საკარაქეს და შედეგად, კარაქი არ დარბილდება.

2. შხეფები

ყველამ მშვენივრად ვიცით, როგორ შეიძლება მზესუმზირის ზეთი ტაფაზე კოტლეტის შეწვისას აქეთ-იქით იფანტებოდეს. ამ უსიამოვნების თავიდან ასაცილებლად, მარილი უნდა დაყაროთ (პატარა მწიკვი საკმარისია), სანამ ტაფაში მოათავსებთ. იგი შთანთქავს ზედმეტ ტენიანობას და შხეფები აღარ გამოიყოფა, როდესაც მდუღარე ზეთი და საკვები კონტაქტში შევა.

3. ღრუბლები

სამზარეულოს ღრუბლებს და ტანსაცმელს აქვს შეზღუდული და მოკლე ვარგისიანობის ვადა. ზოგიერთ შემთხვევაში არ გვაქვს შესაძლებლობა, რათა სასწრაფოდ ჩავანაცვლოთ ისინი ახლით. მოულოდნელად გვავიწყდება იმის ყიდვა, რაც უკვე გათავდა. ამ შემთხვევაში, ძველი ღრუბელი ან ნიღაბი შეიძლება ოდნავ განვაახლოთ. იგი მცირე ხნით უნდა დარჩეს მარილიან ხსნარში. მთელი უსიამოვნო სუნი თავისით გაქრება.

4. ხილი და ბოსტნეული

ინტერნეტში განთავსებულია ვიდეო, რომელშიც მარწყვს ათავსებენ მარილიან წყალში და რამდენიმე წუთის შემდეგ ზედაპირზე ჩნდება პატარა მწერები, რომლებიც შეუიარაღებელი თვალით შეუმჩნეველია. თუ არ გინდათ რისკზე წასვლა და გსურთ მიირთვათ კენკრა, ხილი და ბოსტნეული უკიდურესად სუფთა მდგომარეობაში და “ბაქტერიების” გარეშე, მაშინ ეს მეთოდი იდეალურია.

5. უთო

თუ უთოს სამუშაო ზედაპირი დასვრილია, მარილითაც შეგიძლიათ გაწმინდოთ. საუთაო დაფაზე უნდა მოათავსოთ ჩვეულებრივი ალბომის ფურცელი, ზემოდან მარილი მოაყაროთ, რომელსაც რამდენჯერმე უნდა გადაატაროთ გახურებული უთო. სამუშაო ზედაპირი კვლავ სუფთა გახდება და შეძლებთ უსაფრთხოდ დაუთოოთ ნებისმიერი რამ, თეთრეულიც კი.

6. ცხვირი და ყელი

ჯანმრთელობა, უპირველეს ყოვლისა, განსაკუთრებით ჩვენს რეალობაში. ვირუსული ინფექციები ჩვენს სხეულში ძირითადად სასუნთქი გზებით ხვდება. აქედან გამომდინარე, სახლში დაბრუნების შემდეგ, განსაკუთრებით იმ ადგილების მონახულების შემდეგ, სადაც დიდი რაოდენობით ხალხი იკრიბება, ცხვირი უნდა დაიბანოთ მარილიანი ხსნარით.

არსებობს შესაძენი ვარიანტები, რომელთა შესახებ ყველამ ვიცით, თუმცა სახლის პირობებში დამზადება თავადაც შეგიძლიათ. ყველაზე ხშირად გამოყენებული მარილი ზღვის მარილია, თუმცა სუფრის მარილიც შესანიშნავია. შეგიძლიათ გამოიბანოთ მცირე ზომის ოყნით, უნემსო შპრიცით.

ერთადერთი, რითიც შეძლებთ ლორწოვანი გარსის გამოშრობისათვის ხელის შეშლას, არც ისე კონცენტრირებული ხსნარის დამზადებაა. წინასწარ გახურებული მარილი, ქსოვილის ნაჭერში ან შარფში გახვეული, შესანიშნავად ხსნის შეშუპებას და ანთებას, თუკი კისერი გტკივათ ან ცხვირით ვერ სუნთქავთ. თუ ყელი გტკივათ, შეგიძლიათ ჩამოიბანოთ საცხობი სოდის ხსნარით და თავს უკეთესად იგრძნობთ.

7. უსიამოვნო სუნის არსებობა

მაცივარში უსიამოვნო სუნის თავიდან ასაცილებლად, უბრალოდ მოათავსეთ მასში პატარა ჭიქა მარილი და სოდა. ამ ნარევს შეგიძლიათ დარიჩინიც დაუმატოთ.

8. კვერცხი ხალიჩაზე

იშვიათად თუ შეიძლება სამზარეულოს იატაკზე სასეირნო ბილიკის ან ხალიჩის ხილვა. საჭმლის მომზადებისას, საკვები ხშირად ეცემა იატაკზე. კვერცხიც შეიძლება დაეცეს და ბუნებრივად გატყდეს. მისი ხალიჩიდან ამოღება ნამდვილი ვარსკვლავური თავსატეხია. თუმცა არსებობს შესანიშნავი გამოსავალი, და ისევ მარილი დაგეხმარებათ, რომლითაც შექმნილი პატარა გუბე უნდა ამოავსოთ. უნდა დაიცადოთ, სანამ კვერცხი არ შეიწოვება მარილში, შემდგომ კი მხოლოდ მისი მტვერსასრუტის მოწმენდაღა დაგრჩებათ. გახსოვდეთ, რომ მტვერსასრუტი დაუყოვნებლივ უნდა გაწმინდოთ, რათა მისგან უსიამოვნო სუნი არ წამოვიდეს.

9. თეთრეულის სიცივეში გაყინვის თავიდან ასაცილებლად

სანამ ყოველდღიურ ცხოვრებაში თანამედროვე საშრობების გამოყენება დაიწყებოდა, რომლებზეც თეთრეული რეცხვის შემდგომ იკიდება, იგი აივანზე გაჰქონდათ. ზაფხულში ყველაფერი სწრაფად შრებოდა, თუმცა ზამთარში თეთრეული უბრალოდ გაიყინა და ფენებს იკეთებდა. ამიტომაც გაყინვის შემდეგ ყველაფრის სახლში გაშრობა უწევდათ. თეთრეულის ამგვარი გაყინვის თავიდან ასაცილებლად, ტანსაცმლის გარეცხვამდე მცირე რაოდენობის მარილს ამატებდნენ.

10. ჭირხლი ფანჯრებზე

საიდუმლო არაა, რომ თუ ყინულს თავზე მარილს დააყრით, იგი დადნება. მისი ეს თვისება შესაძლოა გამოყენებულ იქნას სახლების, ბინების და მანქანის მინების ფანჯრებზე. მინაზე დატანილი სუსტი მარილიანი ხსნარი ჭირხლს აცილებს.

11. სქელი ხალათები და პირსახოცები

სქელი ტანსაცმლის დარბილებაში დაგეხმარებათ არა კონდიციონერები, არამედ მარილის ხსნარში ამოვლება. ეფექტი ბევრად უკეთესია, ვიდრე შეძენილი საშუალებების შემთხვევაში.

12. კბილები

კბილების სითეთრე შეგიძლიათ დაუბრუნოთ მარილითა და კბილის ფხვნილით. ეს ნარევი უნდა იქნას გამოყენებული კბილის პასტის ნაცვლად.

13. საშუალება, რათა ბალახი არ წამოიზარდოს

თუ გსურთ თავიდან აიცილოთ ბალახის ზრდა გარკვეულ ადგილას, მაგალითად, მოსაპირკეთებელ ფილებს შორის, უბრალოდ მოაყარეთ მარილი. არც ერთი ბალახი არ წამოიზრდება მიწიდან.

14. სათბურას სითბოს შესანარჩუნებლად

თუ საჭიროა სათბურაში წყლის რაც შეიძლება დიდხანს ცხლად გაჩერება, ჯერ გახსენით მასში მარილი, შემდეგ კი შიგნით ჩაასხით.