მიწვის საწინააღმდეგო საფარის მქონე ტაფას სულ საჭმელი ეკვროდა. მეგობარმა მარტივი ხრიკი მასწავლა

დღეს ნებისმიერი კერძის მოსამზადებლად ტაფა გვჭირდება. სხვადასხვა კერძის მომზადება თანამედროვე ტექნოლოგიების დახმარებით უფრო მარტივი და მოსახერხებელი გახდა. თანამედროვე სამზარეულო ანტიმიწვის საფარის მქონე ტაფის გარეშე რთული წარმოსადგენია. ყველაფერი შემთხვევის წყალობით მოხდა. 1954 წელს მარკ გრეგუარმა მეუღლის თხოვნით ტაფას სპეციალური მასალა წაუსვა, რომელსაც ანტიმიწვის თვისებები ჰქონდა. ცოლმა ალუმინის ჭურჭელზე ტეფლონის დამაგრების მეთოდი დააპატენტა და უკვე 1961 წელს ამერიკის ყველა მაღაზიაში ერთ თვეში 1 მლნ ტეფალის ტაფა გაიყიდა.

შემოდგომის დასაწყისში და მესტუმრა. ერთად საჭმელს ვამზადებდით და ვიცინოდით იმაზე, რომ ტაფას ანტიმიწვის საფარით საკვები მაინც ეკვრის, თან მისი გაწმენდა შრომატევადია, რადგან დელიკატური გაწმენდა სჭირდება.რატომ ეკვრის საჭმელი ტაფას, რომელიც თითქოსდა „ანტიმიწვის საფარითაა“? პრობლემამ საყვარელი საუზმე კვერცხით და სადილი დაბეგვილი ხორცით შეიძლება გააფუჭოს.როცა საჭმელი იწვის – ეს იმედს გვიცრუებს, კერძის გადაკეთება და ნარჩენების მოშორება გვიწევს.

რატომ ვერ მოაგვარეს ტაფაზე საჭმლის მიკვრის პრობლემა 1961 წლიდან დღემდე? აღმოჩნდა, რომ საჭმელი იწვის რამდენიმე მიზეზის გამო:

  1. მაღალი ტემპერატურა – ხშირად გვსურს, რომ კერძის მომზადების დრო დავაჩქაროთ, ამიტომ სკოლიდანვე გვახსოვს, რომ მაღალი ტემპერატურა ქიმიურ პროცესებს აჩქარებს და ქმნის რეაქციას, რის გამოც საჭმელი ანტიმიწვის საფარს პირდაპირ ეკვრის.
  2. ზედაპირის ცვეთა – პროდუქტის დაწვის ერთ–ერთი მიზეზი ტაფის ფორებიანი ზედაპირია, რომელიც ხშირი გამოყენების და ნაკაწრების გამო ჩნდება.
  3. არასწორი მოვლა – ხშირად პროდუქტის ტაფაზე მიკვრას არასწორი მოვლაც იწვევს. საკვების ნარჩენების მოშორებისას ქიმიური ნივთიერების და უხეში აბრაზიული საშუალების გამოყენებით ტაფის ზედაპირი შეიძლება დაზიანდეს.
  4. ქარხნული დეფექტი – დიახ, ასეთიც ხდება, სამზარეულოს ჭურჭელს ყიდულობთ, შენაძენი გიხარიათ, მაგრამ ხელში უხარისხო ტაფა გვხდებათ.
  5. კერძის მომზადებისას ზეთის არ გამოყენება – კვების რჩევის და ინსტრუქციის მიუხედავად, არსებობს მცდარი მოსაზრება, რომ ანტიმიწვის საფარზე შეგიძლიათ ზეთი არ გამოიყენოთ. შედეგად, თევზის ნაჭერი ტაფას ეკვრის ან კვერცხი იწვება.

როგორ ავიცილოთ საჭმლის დაწვა ანტიმიწვის საფარის მქონე ტაფაზე – მეგობარმა მხოლოდ დამცინა და ძალიან ეფექტური რჩევა მომცა.ყველაფერი ძალიან მარტივია. ტაფაზე ზეთი დაასხით და საჭირო ტემპერატურამდე გააცხელეთ, რომ ტაფა მთლიანად გაცხელდეს და ცარიელი ზონა არ შეიქმნას, ხოლო ზეთმა ტაფასა და ლითონს შორის ჰაეროვანი ფენა შექმნას.მხოლოდ ამის შემდეგ ჩატეხეთ კვერცხი ან ხორცის ან თევზის ნაჭერი დადეთ. ასე საჭმლიდან აორთქლილი სითხე მათ შორის ჰაეროვან ფენას ქმნის.სცადეთ და ტაფას არაფერი მიეკვრება. ველოსიპედის გამოგონება საჭირო არაა, როცა ლოგიკა და საზრიანობა არსებობს.