6 მეთოდი, როგორ გამოვიყენოთ ძველი ბოსტნეული სასარგებლოდ

ბაღ–ბოსტნის ახალი სეზონისთვის არა მხოლოდ ნიადაგი უნდა მოამზადოთ, არამედ მოსავლის შესანახი ადგილი. როგორც წესი, სარდაფში შარშანდელი ბოსტნეულის და ხილის რამდენიმე ყუთი მრჩება. რა თქმა უნდა, ნაგავში გადაყრა მარტივი გზაა, მაგრამ ჩემი ნაშრომის გადაგდება მენანება. თან ძველ ბოსტნეულს სარგებლის მოცემა ჯერ კიდევ შეუძლია.

პირველ რიგში, დარჩენილი ბოსტნეული გადაარჩიეთ, რომ კარგი და ცუდი დაახარისხოთ. თავიდან ნაცნობებს და გაჭირვებულებს დაურიგეთ. თუ არ გამოვიდა, ბ გეგმაზე გადადით. Novate გთავაზობთ 6 მეთოდს, რომელთა დახმარებით გამოზამთრებულ ბოსტნეულს ახალ სიცოცხლეს აჩუქებთ.

სად წავიღოთ ძველი ბოსტნეული

1. კომპოსტის ორმო

ბოსტნეულის გადამუშავების უმარტივესი და სასარგებლო მეთოდი. როგორც ნორმალური, ასევე მწიფი ნაყოფი გამოგადგებათ. ერთადერთი პირობა: პესტიციდებით დამუშავებული არ უნდა იყოს. ბოსტნეული ორგანულ სასუქად მალე გადაიქცევა და ახალი მოსავლისთვის კარგი საკვები გახდება.

2. დამატებითი სასუქი ბუჩქებისთვის

კარტოფილი და მისი ნათალი გამოგადგებათ. მთავარ სასუქს შეავსებს. ხშირად კენკრის ბუჩქებს მიწიდან ფოსფორის ათვისება უჭირს. ამაში დაეხმარება მიწის მიკროორგანიზმები, რომლებიც კარტოფილის ნათალის წყალობით აქტიურდებიან.

3. თბილი კვლები

ზოგიერთი კულტურა ტემპერატურის მკვეთრ ცვლილებებს ცუდად იტანს. მათ ე.წ. თბილი კვლები სჭირდებათ. ასეთი კვლები არასტაბილური ამინდის პირობებში განსაკუთრებით პოპულარულია. კვლები გაავსეთ მცენარეული ნარჩენებით, რომლებიც დაშლისას სითბოს გამოყოფენ, კულტურებს კვებავენ და ვენტილაციით უზრუნველყოფენ.

4. მცენარის გაფესვიანება

კარტოფილის ბოლქვების გამოყენების კიდევ ერთი მეთოდი. ალბათ, გსმენიათ, რომ ვარდი უკეთ გაფესვიანდება, თუ დარგვის წინ კალმის ბოლოს კარტოფილში მოათავსებთ. ბოსტნეული მცენარეს დამატებით კვებავს და ახალგაზრდა ფესვებს მოყინვისგან იცავს.

5. ალკოჰოლური სასმელის მომზადება

ხილიდან კარგი სახლური ღვინო გამოდის. აი, ბოსტნეული მხოლოდ სამაგონზე გამოგადგებათ. ინტერნეტში ბევრ რეცეპტს იპოვით. თითქმის ყველაფერი გამოგადგებათ. მთავარია, რომ ნაყოფი დამპალი არ იყოს.

6. ნატურალური საღებავი

გაჯერებული ფერის ბოსტნეული საღებავად მარტივად გადაიქცევა. გაიხსენეთ, რამდენად პოპულარულია კვერცხი ხახვის ფურცლებში. ჭარხლისა და სტაფილოს ბაზაზე საკვების საღებავები იწარმოება.

ბოსტნეულის საღებავი მხოლოდ კულინარიაში არ გამოგადგებათ. ქაღალდზე შეგიძლიათ დახატოთ. მაგალითად, ჭარხალი პატარა ნაჭრებად დაჭერით, ცოტა წყალი დაასხით და აადუღეთ. ბოსტნეულს წყალში გაგრილება აცადეთ, შემდეგ სითხესთან ერთად პიურეს მიღებამდე ათქვიფეთ. მასა მარლაში გადაიტანეთ და გაწურეთ. მზადაა!

როცა პატარა ვიყავი, სხვადასხვა ხელმისაწვდომი მასალით ადამიანების გაკეთება მიყვარდა. გასაგებია, რომ ბოსტნეული და ხილი სწრაფად ფუჭდება, მაგრამ ემოციები რჩება. ეს ჩემი პირადი ხრიკია. ნაკლებად პრაქტიკულია, მაგრამ ბავშვებს მოსწონთ.