ზოგიერთი დიასახლისი მცენარეულ ზეთს ნიჟარაში სპეციალურად ასხამს

მცენარეული ზეთი – ნივთი, რომელსაც სამზარეულოში გვერდს ვერ აუვლით. პირველ რიგში, საჭმლის მოსამზადებლად ვიყენებთ. მცენარეული ზეთის გამოყენების სხვა მეთოდებიც არსებობს. ზოგიერთი მეთოდი საკვებ პროდუქტებს არ უკავშირდება. მაგალითად, ზოგიერთი დიასახლისი ზეთს ნიჟარის მილში ასხამს. Novate გიამბობთ, რატომ აკეთებენ ამას.

ადრე თუ გვიან ნიჟარაში მყრალი სუნი დგება. დამახასიათებელი უსიამოვნო სუნის სხვა სიტყვებით აღწერა არ გამოვა. საკანალიზაციო არომატთან შეგუება თითქმის შეუძლებელია. ამას ხშირად საკანალიზაციო სისტემის მუშაობის დარღვევა არ იწვევს. რა თქმა უნდა, უსიამოვნო სუნი შეიძლება გამოჩნდეს მაშინაც კი, თუ ნიჟარის მილი კრიტიკულად დაბლოკილი არაა.

ყველაზე ხშირად ზემოთ აღწერილი პრობლემა ორ შემთხვევაში ჩნდება. პირველი, სამზარეულოს ნიჟარა დიდი ხანია არ გამოგიყენებიათ. ამ შემთხვევაში მილის კედლები შრება, მასთან ერთად ჭუჭყის ფენაც ხმება. ხმელი სახით „არომატის“ წყარო ხდება. მეორე შემთხვევაა, როცა ზაფხულში ისე ცხელა, რომ მილი სწრაფად შრება მაშინაც კი, როცა აქტიურად იყენებთ.

როგორც უკვე მიხვდით, ორივე შემთხვევაში პრობლემას ნიჟარაში ცოტა მცენარეული ზეთის ჩასხმით მოაგვარებთ. ზუსტად 100–200 გრამი საკმარისია. ზეთი მილს დიდი ხნით გაშრობის საშუალებას არ მისცემს, რის გამოც უსიამოვნო სუნი დიდხანს არ შეგაწუხებთ. თავისთავად, ზეთის მეთოდი აქტუალურია, როცა ნიჟარის ქვეშ მილის რეგულარული გაწმენდა ვეღარ დაგეხმარებათ.